Ti trender innenfor grafisk design som kommer å dominere 2019

Vi er nå godt i gang med året 2019, og det er mulig å danne seg et bilde av hvilke trender vi kommer å møte innenfor grafisk design i år. Vi kaster oss rett på vår ti på topp liste:

 1. 3D Design
  Det er flere store aktører, som for eksempel Adobe, som tror at 3D design faktisk kommer tilbake med full styrke i 2019. Over flere år har mer flat design, som for eksempel designspråket til Google, vært dominerende. Nå vil vi kanskje se en endring med både mer 3D design i logoer og annen tradisjonell design, men dessuten innenfor utvidet virkelighet og andre områder med ekte 3D.
 2. Minimalisme med sterke farger
  Stadig mer innhold konsumeres på små skjermer som mobiler, eller til og med smartklokker. Det stiller krav til minimalisme, men samtidig er det mulig at vi i 2019 vil se noe mer bruk av farger og mer modige valg på det området.
 3. Spennende kombinasjoner av realisme og flat design
  Vi fortsetter på samme tema, det vil si hvordan det flate designet til Google og andre dominerende aktører på små skjermer kan utvides. Vi vil sannsynligvis se flere eksempler på kreative løsninger der flat design kombineres med for eksempel fotorealistiske eller 3D modeller for enkelte elementer som skal fremheves.
 4. Eklektisk design
  For deg som virkelig vil ta noen skritt utenfor den vanlige boksen, vi vil kanskje se flere eksempler på eklektisk design i 2019. Hvis du er lei av minimalismen og det flate designet som vi har nevnt flere ganger allerede, prøv å virkelig hente inspirasjon fra verden rundt deg, lag egne pensler av helt nye objekter og prøv deg frem.
 5. Åpne komposisjoner
  Dette ser vi allerede noe av, med åpne komposisjoner der du lar den som opplever designet ditt bevege seg rundt uten rammer. Dette kan dessuten kombineres med 3D for å gi en altoppslukende opplevelse.
 6. Asymmetrisk design
  Vi fortsetter innenfor temaet å utfordre den lukkede boksen. På en litt mer avstemt måte kan du med asymmetrisk design utfordre det kjente rutenettet eller kvadratiske oppsettet, samtidig som du ikke går fullt like langt ut som med en eklektisk design eller en helt åpen komposisjon.
 7. Art deco
  For deg som har savnet litt mer klassiske design er det sikkert fantastisk å høre at design inspirert av art deco er på vei tilbake i 2019. Her kan det dog være greit å passe på at uttrykket virkelig passer med prosjektet, det er ikke alle produkter eller tjenester som kler art deco.

Vi avslutter med tre minitrender som du kan utforske mer på egen hånd:

 • Varme farger i fotografier
  Ja, det er tilbake nå.

 

 • Buxom serifer
  Alt trenger ikke å være uten serifer på digitale flater.
 • Isometrisk design
  Enda en utfordrer til det flate designet.