Hvorfor er SEO viktig innen webdesign?

Folk bruker internett for å se etter all slags informasjon, og det betyr at man må ha profesjonell tilstedeværelse på nettet. Mange potensielle kunder trenger å forske litt på nettet før de kjøper et produkt. Derfor trenger du å lage en nettside som skal framstille og reklamere virksomheten din. Og ikke bare en nettside, men en nettside med høye rangeringer, dvs. den som rangeres som søkeresultatet nu.1 på Google. Nettsider presenterer virksomheter for andre folk og bestemmer over hvor mottakelige overfor ditt firma potensielle kunder blir. Uansett klarer ikke viktige bedrifter å innse hvor viktig rolle SEO spiller i dag, og ignorerer dens potensielle verdi.

SEO kan tilby mye innen nettside design til og med i selve begynnelsen. Det er viktig med at man finner frem din nettside i sine søkeresultater hver gang man taster inn bestemte nøkkelord i søkefeltet. Derfor må du forsikre deg at din nettside får høye rangeringer ved bruk av bestemte nøkkelord, slik at søkemotorene kan plassere nettsiden din høyere enn andre som er knyttet til samme nøkkelord du bruker. SEO innebærer en hel rekke avgjørende faktorer og spiller en viktig rolle i webdesign og muligheten til å utvide ens virksomhet. Et webdesign som er forenlig med SEO er mer tilbøyelig til å trekke til seg mer trafikk. En nettside kan virke attraktiv og spennende, men om du ikke får den til å være søkemotorvennlig, får verdens viktigste søkemotorer ikke tilgang til ditt nettinnhold.

Søkemotorene inkluderer ulike aspekter ved webdesign når de leter frem informasjon fra nettet, og de er følgende: navigasjon, teknologi, lenkebygging og innhold.

Aspektene ved SEO

Sidens innhold er en av de viktigste aspektene ved SEO. Før man begynner å gjøre nettsiden klar for bruk, må man forstå hva som den skal handle om eller hva som den skal tilby. Etter at designeren har bestemt seg for et design, kommer han eller hun med en liste over nøkkelord brukere kanskje taster inn i søkefeltet når det leter fram etter informasjon. Det å sette opp et riktig antall nøkkeøord på en nettside og velge ut de begrepene som gir mest mening kan gi siden bedre rangeringer. Hvis man føyer nøkkelord til innholdet mens nettsiden blir skapt, er det kjekt både for brukere og lommeboken. Dette sparer både tid og penger. Hvis man senere oppdager enda bedre og mer brukbare nøkkelord, da må man føre inn flere endringer i innholdet, slik at det passer med det søkemotorer vurderer som relevant. Det å være opplyst om SEO gjør det mulig å velge ut en liste med brukbare nøkkelord straks. Det er meget viktig å gjøre det fra begynnelsen av, og justere sitt innhold i forhold til hva man ofte taster inn i søkefeltet når man ser etter bestemt informasjon.

Innholdet er viktig i SEO, men man skal gjerne bruke det riktig og forsiktig, fordi det kan forekomme en del uetiske handlinger – som om å kopiere og lime inn andres innhold – som kan forårsake dårlige rangeringer. På denne måten straffer søkemotorene vår nettside. Etter at man har brukt en del tid, penger og gjort en del innsats i det å lage egen nettside, trenger man å forsikre seg om at ganske mange får tilgang til den og blir kjent med virksomheten. Også her skal brukeren stå sentralt, og den både innholdet og designet er tilpasset til.