Fem programmeringsspråk alle webutviklere skal kunne

Det er ikke noen nyhet at alle programmerer må kjenne til et eller flere programmeringsspråk. Uansett er man ofte i tvil om hvilket språk som man skal kunne best. På denne lista omtaler vi verdens mest kjente programmeringsspråk og forklarer hvorfor det er nyttig å kunne dem.

JavaScript

Den første på vår lista og den aller mest berømte er – selvklart –  JavaScript. Det er kanskje viktig å merke seg at Java er et utrolig komplisert og vanskelig språk å lære, og at det er svært mange som ikke liker det i det hele tatt. På samme måte kan online gambling og spill generelt være ganske forvirrende, men mange ser etter anmeldelser for å hjelpe dem med å spille Bingo online og lære mer om det. Mange programmerer har et elsk-hat forhold til Java, ettersom det er et av verdens mest nyttige og brukbare språk, som har et litt innviklet og sammensatt struktur. Uansett lyver ikke statistikken – undersøkelsesform som på engelsk heter stack overflow survey viser at JavaScript er et av de mest elskede programmeringsspråkene hos 65 % mennesker som har brukt det.

Python

Det nest mest brukte programmeringsspråk er Python. Det kan kanskje virke litt rart, men et betydelig antall undersøkelser påstår at dets virkeområder og muligheter er svært store. Spesielt er det ganske mye godt som foregår hva gjelder Python nå i 2018. Det har allerede blitt et populært språk, men stadig flere har gått over til Python i det siste, og dette gjelder både store forretninger og dataselskap, og personlige foretak som bruker det som selvstendige næringsdrivende. Dessuten bruker mesteparten av databøker man kan finne på Amazon Python, og det dukker oppstadig nye jobber som krever kompetanse i dette språket.

Rust

Det neste språket som fortjener litt oppmerksomhet er Rust. Det er kanskje ikke verdens mest brukte programmeringsspråk, men undersøkelsene viser at det er svært elsket blant dagens webutviklere. Det er ikke så mange forretninger som hovedsakelig bruker dette språket, men mange privatpersoner, blant annet selvstendige næringsdrivende og frilansere. Det t mange utviklere er så glade i Rust er noe man absolutt skal ta i betraktning når man vurderer hvilket programmeringsspråk man vil få videre kompetanse i. Kanskje er det best å ta imot denne utfordringen etter at man har lært et annet språk godt. For det meste sier bloggere at Rust ikke anbefales til de som ikke ennå har behersket et annet programmeringsspråk. Derimot, hvis man allerede er en erfaren webutvikler er det bare å begi seg ut på denne reisen og gjøre Rust til en del av sitt repertoar.

C#

C# er et ganske allsidig programmeringsspråk og svært altomfattende og populært. I tillegg er det ikke så vanskelig å få det innlært – selv om det har skjedd en del forandringer i det siste. Nemlig har man startet å tilføye nye funksjoner til det og språket har blitt mer omfattende og kompleks på grunn av stadig voksende antall kodeelementer. Det er fortsatt like ekspressivt som før, med noen tilleggsfunksjoner. Og så er det stor etterspørsel etter kompetanset i C# på jobbmarkedet. Hvis man er interessert i kunstig virkelighet er det best å lære seg C og C++, spesielt hvis man lærer å bruke Unreal Engine og andre verktøy som brukes innenfor kunstig virkelighet, som for eksempel Oculus Rift. Det er viktig å si at dette er fremtidens språk.